lördag 24 december 2011

Jul hos oss


Trätråg med äpplen och apelsiner tycker jag är så himla fint och rustikt på julen.

Hej på er och God Jul!

Julen hos oss är i år en lugn variant. Min lilla G är förkyld och har från och till hög feber. Det är ju alltid jobbigt att se sitt lilla barn vara sjukt, men från och till orkar hon läsa böcker, leka med sitt nya batteridrivna Brio-lok och t.om. dansa runt granen, så vi har en riktigt mysig jul iallafall. Farfar har också kommit ner från Hälsingland och kylen är full med mat och godis och det finns äntligen tid att läsa den där boken, baka det där pepparkakshuset eller hänga upp fåghelholken i trädgården. Alltså en väldigt skön och välbehövlig vila med andra ord! Visar här lite bilder från Lärabostaden anno julen 2011.



I vardagsrummet går julen i år, mycket i naturens tecken. Lärk- och tallkottar i en glasburk, stooora kottar (köpta i en blomsteraffär) och så florabilderna, som för övrigt sitter uppe året runt.



Skogstemat fortsätter i granen, där det i år hänger små flugsvampar och fåglar.




Igår kväll hade vi en liten dan-före-dan middag och smakade av julmaten. Skinkan är helt klart som mest ljuvlig så där kvällen innan julafton, eller vad tycker ni?

Själv ska jag nu krypa ner i sängen med Björn Ranelids Kniven i hjärtat, som jag fick i julklapp. Jag har aldrig läst något av honom förut, och har precis som många andra, blivit matt av att lyssna på hans självupptagna prat och alla metaforer. Men jag tror mig ändå kunna finna en inspirationskälla och ordkonstnär där i texten. Jag är själv svensklärare, vilket ju även han var tidigare.

Sov gott i den magiska julnatten!