måndag 16 augusti 2010

Köket


Blommor från trädgården

Hej på er!

Det blev inget blogginlägg i onsdags som utlovat. Tiden räckte liksom inte till. Idag har det varit en stor dag i mitt liv och en lite sorglig sådan också. Jag har börjat jobba igen, efter nästan elva månaders föräldraledighet. Det var med väldigt blandade känslor jag styrde kosan mot mitt jobb imorse, som dessutom är helt nytt för den här terminen. Det känns sorglig att inte få se min lilla underbara unge varje dag från morgon till kväll längre, speciellt när hon just nu utvecklas i en rasande fart. Samtidigt är jag jätteglad över att hon och L ska få vara tillsammans hemma i ett halvår och att jag har fått ett nytt jobb, ett som känns väldigt utmanande och spännande. Och en liiiten fördel med att vara den som jobbar, är ju att man får ett underbart mottagande när man kommer hem:) Idag skrek Greta av förtjusning när hon såg mig komma in genom dörren och sprang mot mig i en rasande fart i sin gåstol, hi, hi.

Idag blir det bilder från mitt kök, någon som jag inte visat så många helhetsbilder av tidigare här på bloggen. Jag passade på att ta lite bilder häromdagen när det var extra välstädat där. Alla ni som bloggar vet ju att det finns en verklig bild av ett hem och så en bloggvariant. Jag kunde visat den osminkade versionen, men vem vill se leksaker på golvet, tidningar på kökspallen eller nappflaskor på diskbänken? Så nu blir det lite "bloggfint" här, som en av mina vänner hade uttryckt det;)Och så mina bästa loppisfnd från i somras, som utlovat:)








Margarinlådan hittade jag hos en loppisgubbe" i Hälsingland och den är en favorit bland mina senaste loppisfynd. Den är "öppnad" uppochner och såldes därför billigt. Att texten var på fel håll gjorde mig dock inte så mycket, för jag tyckte om den ändå. Snart kommer den att få rymma lilla G:s böcker, men tills dess har jag mina älskade glasflaskor i den.




Det underbara tråget är kanske mitt allra bästa fynd i sommar, för det har jag inte betalat en enda krona för. Min goa svärfar plockade fram det ur gömmorna när han fick höra att jag tyckte om sådana här.














Jag avslutar idag med att visa sommarens sötaste och också häftigaste loppisfynd. En liten barnbok på italienska, som jag av en slump såg sticka upp ur en ännu oupppackad låda på Kupans loppis här i stan. Den är inte daterad, men det syns att den har säkert minst fyra, fem decennier på nacken. Otroligt gullig och det bästa av allt är att jag fick den för en femma!



tisdag 10 augusti 2010

Sommarens loppisskörd


Hej på er!

Som ni säkert förstått vid det här laget är alla månader loppismånader för mig, men på sommaren ränner jag lite extra på dessa ljuvliga happenings. Idag visar jag er en del av sommarerns fynd med stort F. ( för som alla ni "loppande" människor vet, så finns det alltid ännu mer att visa) Jag har dock valt att plocka ut några av de guldkornen. Jag har den här sommaren besökt loppisar i Hälsingland, på Österlen, i Västergötland och på en rad platser här hemma i blekinge. Dess karaktär har varierat i allt ifrån "liten loppis hemma hos någon som man hittar via en skylt vid vägen" ( bästa sorten enligt mig) till stora välfyllda och underbara loppishus och lador.


Har hittat flera fina flaskor och burkar den här sommaren. Jag bara älskar när det är text eller siffror på dem. Den stora turkosa burken kommer att bli perfekt att förvara kronljus i och apoteksflaskan??? kommer jag att ha som vacker dekortaion i badrummet. Jag blev också så otroligt lycklig när jag i början av sommaren äntligen hittade en "vikt" i järn, till ett rimligt pris.



Den lilla flaskan är perfekt till en ljuvlig New Dawn ros.



Fina små ljushållare för en krona styck, en knoppbräda som är så där snyggt kantig och hemmatäljd och så det vackra fotografiet...


Jag fann det på ett bord i en loppislade på Österlen och fotografiet liksom talade till mig.Den fina gamla träramen i kombination med det fina svartvita kortet gjorde att jag var tvungen att köpa det. Kvinnan är väldigt söt tycker jag och det är dessutom så tydligt att hon gjort sig fin för att få sitt fotografi taget hosfotografen. Väldigt rörande tycker jag!




Baksidan med fästanordningen är också himla charmig.



Den gulligaste loppisen jag besökt i sommar är en som en liten kille på 12 år, som bor granne med min svärfar har. Han samlar små saker som familjen vill bli av med i en rödmålad gammal hästtransport. Ibland sitter han på en stol utanför och ibland kan man själv lägga pengar för det man köpt i en skål. Hos honom hittade jag det fina trädgårdklotet, färdigslitet och klart!


Där hittade jag också små söta, udda, dockservissaker. Den lilla kannan är t.o.m. Rörstrand:) De kommer lilla G att få leka med så småningom. I vanlig ordning har jag också köpt några nya äggkoppar med gulddekor.


Imorgon ska jag försöka få till ännu ett inlägg och då visar jag mina två favoritfynd från sommarens loppisar! Sparar lite på det bästa alltså;)

Stor kram Amanda