onsdag 21 april 2010

Brun längtan bland skir grönska


Loppisfyndad burk, endast tjugo kronor , och bra till så mycket!



Hej på er alla!

Nu har det börjat bli vår på riktigt vill jag lova! Vitsippor som blommar i stora hav i skogen, ljuvliga påskliljor i gräsmattan och små perenner som sticker upp med stor kraft överallt i rabatterna. Och på verandan här i lärarbostaden står det i varje liten ledig fönstervrå små krukor med förkultiverade frösådder, som nu börjar kika upp över jordytan.

Enligt mig är årets härligaste tid från och med nu och fram till skolavslutningstid. Jag älskar den här första skira grönskan och att det låter och doftar på ett alldeles särskilt sätt i trädgården så här års. Man går där på kvällarna och pysslar, ackompanjerad av koltrastar eller göken, tills man helt motvilligt inser att det börjar mörkna ute.

Ja, nu vill man ut med det bruna och vissna och in med allt det gröna! Utom på ett ställe när det gäller mig... i köket! Där har jag fått en plötslig lust att få bort det pastelliga ( det lilla jag hade) och istället plocka in bruna toner. "Back to nature" där med på något sätt! Tja, så känns det just nu iallafall, men om jag känner mig själv kan det se helt annorlunda ut om någon vecka. Men det är ju det som är så härligt med inredning, att det går att förändra så mycket vad det gäller ett rums känsla med väldigt små medel. Visar idag lite av hur den bruna vågen tar sig uttryck hos mig! Jag kan säga att jag för tillfället är väldigt glad över att sambon hittills inte har gått med måla ekmöbeln i köket vit,trots ivriga övertalningsförsök från mig.Just nu gör den sig väldigt bra till de bruna detaljerna.



Härlig rostig korg som jag köpte på en shoppingtur i Karlshamn för några helger sedan. Min goda vän H fick syn på den, till min stora glädje. Hon vet precis vad jag gillar!



Här ser ni två av de fina florabilderna jag köpte på Tradera. Valde ut två av de lite "brunare" till köket.

Kram/ Amanda

tisdag 6 april 2010

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår!



Hej!

Ja, nu har den äntligen kommit, den lilla ljuvliga blomman, som kanske mest av dem alla signalerar att det är vår! Jag blir alltid lika glad när jag hittar min första blåsippa. Den känslan sitter i från barndomen och griper fortfarande tag om mitt hjärta på samma starka sätt som den gjorde då.

Jag skrev för några veckor sedan om att vårt vardagsrum har blivit vitare och en av de saker som jag har målat, men ännu inte visat här på bloggen, är den här skänken. Den är ett Blocketfynd som ursprungligen var furufärgad , men som så mycket annat i det här hemmet, fick möta min pensel med vitfärg. Beslagen byttes också ut. De nuvarande är köpta på Karlskrona byggvård. Den lilla söta träsoffan är köpt på en loppis och efter att ha blivit inspirerad på den fina bloggen, Marits vita skrin, där Marit visade svartmålade dockmöbler som hon använder i inredningen, målade jag den svart och ställde den på skänken. Jag tycker så mycket om den!



Stor kärlek hyser jag också till florabilder.




För några veckor sedan vann jag till min stora glädje en auktion på Tradera, där jag budade in en hel bunt med fina bilder ur Nordens flora. Bilden i mitten på ölandstoken är en av dem och de andra kommer garanterat dyka upp här på bloggen på ett eller annat sätt framöver.




Det känns otroligt mysigt att just nu kunna matcha en bild på blåsippan med de riktiga:)







Stor kram Amanda

torsdag 1 april 2010

Ett litet rede och en bukett med vår



Ljuvlig liten bukett som personifierar hela våren tycker jag!


Hej!

Hoppas att solen skiner på er, precis som den gör här. Älskar alltid de här dagarna innan en högtid, när man pyntar hemma, myser av atmosfären man skapar och man har alla trevligheterna framför sig. Idag är därför en riktig slappardag här hemma. Jag går omkring i myskläder och lägger ett vaktelägg här och äter en punschpralin där... I går knåpade jag ihop ett litet rede av hängbjörk. Fatet det ligger på är riktigt gammalt. Det kommer visst från min gamlamormors mor.







En härlig påsk önskar jag er alla!