lördag 11 september 2010

Bland det bästa som finns...

är enligt mig blommor och goda bakverk. Jag provade häromdagen att baka Leila Lindholms Äppelmuffins med crumble. Efter att ha sett dem på blogg efter blogg var jag bara tvungen att se om de var lika goda som de på bilderna såg ut att vara och jag kan lova att varken jag eller någon annan som fick smaka blev besvikna. Ni måste absolut prova ni också! Jag gillar att de är lite syrliga och inte alls så mäktiga som de ser ut vara. Och så är det ju inte fel att man får både muffins och smuldeg på samma gång...



Vy i vardagsrummet med glasverandan i bakgrunden


En annan stor njutning just nu är höstblommorna i mitt trädgårdsland. Aster är verkligen ett säkert kort när man sätta frön. Älskar att jag i år fick tag i en sort med bara pastellfärgade blommor. Rosa och lila är så härligt att ha som accentfärg, när man som vi här hemma, har en inredning som mestadels går i svart och vitt.



Även luktärterna går i rosa och lila och doftar sååå gott!



Som ni kanske ser håller jag på att göra min blogg lite snyggare (äntligen, efter bara sådär två år... )Men nu ska det till slut bli lite fler bilder här på sidan och äntligen ska jag uppdatera min blogglista med alla mina härliga favoriter. Mer på gång alltså!

En fin lördagskväll och söndag önskar jag till er alla som kikar in här!

söndag 5 september 2010

Höstvackert i trädgården


Buddleja (fjärilsbuske), som verkligen gör skäl för namnet.


Min underbara New Dawn



Hejsan på söndagskvällen!

Jag är nu så där skönt utvilad som man önskar att man vore efter varje helg. Den här har innefattat mycket av det jag älskar; trädgårdsarbete, skogspromenad i solen med mina fina föräldrar, loppisar, bakning av goda höstiga äppelmuffins, god mat och film och mycket, mycket myyyys med mina älsklingar x2. Lilla G fick i helgen sina första riktiga skor. STOR DAG!!! Hon premiärgick med dem i en fin park vi har här i stan, där vi tittade på höns, getter och en stoor gris. Att se henne går där i sina nya röda skor och le med hela ansiket var total mammalycka! Än går hon inte själv, utan behöver någon som håller henne i händerna, men motivationen är stor, så jag tror inte det dröjer så värst länge innan hon tar sina första egna steg.

Att göra små höstiga arrangemang är en annan mycket trevlig syssla. Så här ser det ut på vår stentrappa just nu.



En härligt rostig gammal kaffeburk. Gillar ljungens färg mot det rostbruna.


En plats att njuta av höstsolen på.




Tycker så mycket om min lilla ängel som jag hittade på loppis i våras. Funderade först på att spraymåla den i engrå nyans som fick den att se ut att vara gjord i betong, men just nu tycker jag om den som den är. Kanske att den får byta färg i vår.


Krukor med fin patina och en av mina älskade röda rosor.


Önskar er en solig och skön vecka!