söndag 17 oktober 2010

Härliga hösten!

Hej på er!
Skrev i förra inlägget om att vi hade frost här i Blekinge och nu verkar det allt som om vintern är på intåg.Och det är flera veckor för tidigt om ni frågar mig! Tidigt i morse var det nästan -5 grader här där vi bor. Jag vill inte att löven ska falla av träden än, utan vill ha ett par veckor till med sprakande höstfärger, frisk, lagom kall luft och härliga höstpromenader.



Litet höststilleben


Det härliga knotiga trädet går man förbi om man tar en promenad längs ån i vår lilla by. Jag ser så fram emot att se min dotter klättra där framöver:)


De röda färgerna har man inte sett så mycket av än i höst, men nu när det blir kallare blir det kanske mer rött i naturen?


Det finns så mycket som är spännande att titta på när man är ute på höstpromenad. Löv som faller ner till marken och änder som simmar i ån...


En annan mysig sak med hösten är att man spenderar mer tid inomhus. Jag tillhör dem som älskar det kravlösa med årstiden. Att man med gott samvete kan krypa upp i soffan med en kopp te, tända ljus och se på film.

Det är också en tid då man äntligen får mer tid för projekt inomhus. Här hemma är vi mitt uppe i "projekt tvättstuga". Det är inga stora förändringar vi gör, men gud så mycket lite vitfärg, bra förvaring och härliga lantliga detaljer kan göra! Visar snart lite bilder på det som kommer att bli mamman i husets nya favortitrum;)

Hoppas att ni alla får en fin söndag!

torsdag 14 oktober 2010

Innan frosten...


En av mina sista Sollidenrosor i trädgården


Hej!


Nej, det är ingen deckare jag syftar på, utan bara min trädgård:)

Börjar ni liksom jag få helgfeeling? Torsdagskvällarna tycker jag är så härliga. Hela helgen ligger framför en och för personlig del har jag bara en kort arbetsdag på fredagarna.

Här i Blekinge har vi i veckan haft ett par riktigt kalla nätter och mornar. Innan kylan kom, hann jag dock till min stora glädje, ta lite bilder på sommarens sista blommor i trädgården.







Kram från mig!

måndag 11 oktober 2010

Lite kvällsfika någon?


En bit prinesstårta kanske?


Hej alla goa läsare!

Min lillasyster är helt fantastiskt duktig på att skapa med tyg. I flera år har jag bara gapat när hon har visat upp små alster som hon har sytt åt kära systerdottern A. Alla saker i underbar Bombadillstil och perfekta som tilltugg till Mailegkaninernas kafferep:)




När min lilla G nu fyllde ett år och vi öppnade presenten från syster med familj, visste jag att det där i skulle dölja sig något fantastiskt fint. Och mycket riktigt! I paketet fanns den allra finaste lilla plyschprinsesstårta man kan tänka sig, tre glasstrutar i olika smaker och söta små jordgubbar.






Ha en underbart fin vecka!

lördag 2 oktober 2010

Ettårskalas



Hej!

Här hemma har det hänt mycket sedan senaste blogguppdateringen. Jobbet jag började på efter min mammaledighet kändes inte helt rätt för mig, vilket ledde till en hel del fundringar, frustration och vissa dagar en liten klump i magen. Jag hade dock en sådan otrolig tur att det srax efter att jag börjat, kom ut en annons på ett annat jobb. Ett jobb som i mina ögon lät som ett riktigt drömjobb och ett sådant som jag väntat på ända sedan jag blev färdig lärare. Intervjun som jag sedemera fick gå på bekräftade det här ännu mer. Ni kan då ana vilken glädje jag kände när jag några dagar senare fick ett samtal, där jag av rektorn välkomnades till min nya arbetsplats! Jag har nu jobbat i två veckor på min nya skola, och det känns verkligen som att ha kommit hem rent jobbmässigt!

Att mamman här hemma är ute och lär tonåringar om Harry Martinsson och novellskrivande, innebär att det nu är en pappa här hemma som tillbringar hela dagarna med lilla stumpan. De två har det dock jättefint tillsammans och efter arbetsdagens slut är det gasen i botten som gäller för min del, så att jag får tillbringa så mycket tid som möjligt med mina två favoriter i världen.

Häromdagen fyllde lilla G 1 år. Är så glad och tacksam över det underbara år som passerat! Hon har firats i dagarna tre och idag var det dags för barnkalas med några av Gretas små vänner med föräldrar, samt några av familjens allra käraste vänner.

Visar lite bilder på dukningen här idag.












Tycker att kombinationen, turkosgrönt, rött och rosa blev himla sött och fräscht. Inspirationen till den kom ifrån den fina vimpeln som min syster sytt till lilla G. Hon har även sytt glasstrutar, jordgubbar och en prinsesstårta i riktig underbar Bombadillstil. Visar dessa små skönheter i nästa inlägg.

Hoppas ni alla får en fortsatt skön helg!