söndag 29 mars 2009

Nu är det vår!


Hej!

Nu är jag tillbaka! Tiden och orken att blogga har inte riktigt funnits där. Men efter en härlig vårhelg är jag iallafall fylld med kraft och energi. Vi har haft en ganska varm, och från och till solig helg. Igår grillade vi t.o.m. korv med våra gulliga grannar i deras trädgård.Det är ett vårtecken! Och se vad som pryder mitt köksbord just nu! Så underbart! När blåsipporna har kommit, då vet man att den riktiga våren inte är långt borta.Nu tänker kanske någon: "Är hon inte klok människan! Har hon plockat fridlysta blommor!" Men då kan jag berätta att Blekinge är ett av få landskap, där den här lilla blomman inte är fridlyst. Det enda man inte får göra är att gräva upp de små sipporna med rötterna, men plocka några små för husbruk det får man:)

Idag ska ni äntligen få se lite glimar från vårt "nya" kök. Än är det långt ifrån klart. Vi ska byta ut belysningen under arbetsbänken och byta kakel och bänkskivor. Och så ska vi äntligen måla vårt slagbord. Ljusgrått är färgen vi till slut bestämde oss för. Köket fick sig iallafall en snabb och effektiv makeover. Furu, blää!!!

Före:


Efter:





Ha en fin, och förhoppningsvis vårig vecka!

Kram

9 kommentarer:

Ett hus vid en å sa...

Hej! Har du redan hittat blåsippor, vad härligt! Då är våren på väg även till norra Småland hoppas jag, där vi haft riktigt snöigt och kallt den här veckan. Men lite krokus har jag och snödroppar hade jag men de har rådjuren ätit upp! Vilket mysigt hus ni bor i, jag tycker det är så härligt med små fönster och små vrår. Ha en härlig vårvecka, det ska bli varmt har jag hört! Kram Kicki

Hannas hus sa...

Hej! Jättefint! Är det bara luckorna ni bytt ut? Jag är hemma med sjuk son idag...vill inte ta nån ände på alla dessa förkylningar och sjukdomar. Kram

Alice sa...

Väldigt fint! Vilken skillnad!

Sjöboden sa...

Åh vad fint köket blev!

Kram C

No.15 sa...

Hittade in till dig... fint köket blev!
Ha en fin dag!/Marie

timelesshome annika sa...

Hejsvejs!
Blåsippor vilken lyx.Vad glad man blir av alla härliga vår tecken!
Grattis till ditt nymålade kök.Det blev jätte fint. Nytt kakel fräscht...
Kram Annika

Millas hem sa...

Ja, och de där småbuketterna är de allra vackraste!
Hoppas att det blir en solig eftermiddag!

Kram Camilla

Maud sa...

Det var kul när jag läste ditt inlägg, för jag hade just skrivit samma sak om blåsippan på min blogg! Den får även plockas i Örebro län. =)

Goa sa...

Guuu så fint det blev! Helt otroligt!
Och så blåsippor på det...Åhh, kan inte bli bättre..:)

Kram på dig och ha en härlig påsk...