torsdag 29 juli 2010

Stockrosor, sömntuta, lövkoja och häng under äppelträdet



Nu blommor mina stockrosor



Hej!

Tokregn, blåst och mulna dagar har vi haft lite för mycket av i Blekinge den senaste veckan. Tck och lov kom solen tillbaka till oss i södra sverige i början av denna veckan och då befann vi oss dessutom på en helt ljuvlig plats, Österlen. Vi hälsade på min kära vän L, en kompis från studietiden i Uppsala och hennes familj, i den fina skånelängan de bor i på somrarna.Eftersom L bor i Uppsala träffas vi alltför sällan nuförtiden, men som med alla goda vänner, kändes det ändå som om vi hade setts bara veckan innan. Kära vänner, sol, underbart god mat, loppisbesök och mysigt häng i det fian huset, gjorde att den lilla minisemestern blev blev fantastiskt trevlig!

I trädgården blommar nu mina efterlängtade stockrosor. Jag har sex plantor, men eftersom flera är nyplanterade för året är det bara två som blommar. De går i två olika toner av laxrosa och är väldigt fina ihop.








Med en liten tiomånaders tjej hemma, blir det inte så många stunder som man kan sitta ner i trädgården, helt försjunken i en inredningstidning. Men när tillfälle ges sitter jag gärna här under mitt äppelträd.



I trädgårdslandet, som ni har fått följa här hela sommaren, blommar det nu ordentligt. Så här ser de fina smä sömntutorna ut. De är så skira och vackra tycker jag.





Rostigt armeringsjärn som förra husägarna lämnat kvar och en gammal vattenkanna från mina morförädrars stuga






Nu blommar även de underbara lövkojorna. Nästa år sätter jag nog lövkoja i en halv rabatt, så jag kan ta in stora fång av dem.






På snart återseende! Nästa gång blir det sommarens loppisfynd som visas upp!

Kram från mig!

fredag 23 juli 2010

En liten skål fylld med sommar


En sommarbukett från trädgården


Hej!

Nu är jag tillbaka hemma i Blekinge och i bloggvärlden, efter den årliga sommarresan till Hälsingland. I vanlig ordning har det blivit härliga grillkvällar vid Ljusnans vackra strand med L:s släktingar och som vanligt har vi också besökt en hel del loppisar. I år var det ju annars första året som lilla G fick se Norrland och komma i kontakt med sina hälsingska rötter, hi, hi. Farfar hade ordnat något som mer eller mindre kunde kallas en Eriksgata hemma i byn där han bor och lilla stumpan gjorde stooor succe:)

Jag ska visa mina härliga hälsingska loppisfynd en annan dag. Idag visar jag istället en liten skål som jag fyndade tidigare i sommar för sisådär en tia. Tycker så mycket om rosdekoren och att den är i emalj, vilket kanske dock är lite svårt att se på bilderna.



Skålen är perfekt att plocka bär i. Och med tanke på att det växer vilda hallon lite varstans i vår trädgård och att även krusbär och röda vinbär är mogna används min lilla skål just nu flitigt.


Kram från mig!


måndag 12 juli 2010

I mitt eget lilla paradis


Hej på er i hettan!

Idag blir det ett kort inlägg där bilderna från trädgården, "mitt lilla paradis på jorden", får tala för sig själva. Här ser ni hur min nyanlagda rabatt ser ut just nu. Längtar nu mycket tills stockrosorna slår ut...



I trädgårdslandet prunkar det också rejält. Ringblommor, sommarslöja och luktärter blommar och snart slår de ljuvliga lövkojorna och blomman med det härliga namnet, sömntuta, ut.











Ha det fint i den underbara sommaren tills vi hörs härnäst!

fredag 9 juli 2010

Vackra pion!


Älskar hur kvällsljuset faller på min skänk



Hejsan mina kära!

Vilken fantastisk sommar vi har i år! Den ena soliga dagen efter den andra, som små söta smultron på ett strå! Här hemma njuter jag och lilla G över att pappan här i huset nu också är ledig. Vi grillar, tvättar fasaden på huset, påtar i rabatter och trädgårdsland och besöker loppisar. Nåja, ni som känner mig, förstår nog att de de två sistnämnda sakerna främst gäller mig och att det där med fasaden sköts av min andra hälft, hi, hi. Lilla G tycker underbart nog lika mycket om att vara hemma med pappa som att vara ute på äventyr med mamma.

Loppisfyndad urna från i våras



Florabilder



Blommor från trädgården. Ljuvliga, ljuvliga pion!



Snart har sommarens mest vidunderliga blomma blommat över, men ännu finns det några ljuvliga små "bakelser" kvar i trädgården.




Många fler soliga sommardagar önskar jag åt oss alla!