söndag 22 februari 2009

Drömmen om vitt...


Snön ligger fortfande vit i trädgården, men i mitt huvud har andra sorters vita trädgårdsdrömmar fått liv. I sommar vill jag ha många små vita, skira blommor. Här är några sorter som kommer att få blomma i vår trädgård. Passionsblomma och fjäderstjärnvinda har jag inte provat att odla förut, men deras utseenden och otroligt vackra namn gör att jag bara måste prova! Är det någon av mina läsare som har erfarenhet av dessa blommor månntro?



Inne har vi också påbörjat vår "vita dröm". Vi har ett hus fullt av vitlaserad panel som nu ska bli vit! Det kommer att bli så fint! Först ut nu i helgen blev köket.

Visar er här lite nya loppisfynd. Söta små tallrikar i glas fyndade jag ett helt gäng igår på röda korsets loppis för bara 1 ynka krona styck. De söta gafflarna kommer från samma ställe. Jag samlar på dessa fina bestick med den franska liljan. Köper några då och några då. Finns på de flesta loppisar, men jag älskar dem!


Den fina vita sjalen är faktiskt också begagnad. Köpte den för ynka 20 kr. En vit dröm i sig!



Det bästa med mina senaste "franskaliljanbestick" är att de är graverade med initialen A, som är mitt namns begynnelsebokstav.


En fin, vit vecka önskar jag er! Tolka det precis hur ni vill;)

Kram


måndag 16 februari 2009

Vinter ute, vår inne och sol i sinne!



Hej på er!
Nu har vi äntligen fått lite vinter här nere i Blekinge och vad kan väl passa bättre, när alla vi skolans värld har sportlov! Här får ni njuta av lite vackra vinterbilder som jag tog igår på en underbar promenad i solskenet.







Jag har nu sportlov som sagt, och det känns helt underbart skönt. Bara att kunna njuta av sitt hus och trädgård i dagsljus känns otroligt lyxigt! Sambon är också tillbaka från sina äventyr i norr och det känns som om balansen är återställd här hemma. Lite halv känner man sig allt utan sin käresta, även om det ibland är himla skönt att få vara lite ensam också. Nu på lovet ska jag träffa många kära vänner, mysa hemma och njuta av snön. Inne är det dock vår! Perekt kombination tycker jag, snö i trädgården och vårblommor inomhus.










St Paulia tyckte jag tidigare var en riktigt tråkigt "tantblomma", men så insåg jag att både blommor och blad är ganska lika blåsippans och då blev den väldigt mycket mer spännande. Vem vill inte ha en liten blåsippa i fönstret, när längtan efter våren är stor?

Stor kram Amanda





lördag 14 februari 2009

Utmaning och vintervyer

Hejsan!

Förra gången pratade jag om att kärleken finns överallt. Idag på Alla hjärtans dag hoppas jag att ni alla får lite LOVE på ett eller annat sätt. Min sambo är på besök i skogarnas och sjöarnas magiska land ( ni vet, Hälsingland!)så jag får väl fira mig själv lite. Jag började bra redan igår med att köpa underbara pärlhyacinter, krokusar och en fin, vit viva till mig själv. Idag tänkte jag också baka foccacia och vara snäll mot min kropp genom att ta en härlig vinterpromenad. Jag har fått en utmaning från en av mina favoritbloggar, Little oaktree. Så här får ni nu se den sjätte bilden i den sjätte mappen. Den visar hur ett av fönstren på verandan såg ut i höstas. Älskar de handdsmidda spikarna. Dem fick vi på köpet när vi köpte huset!





Så här ser det just nu ut på samma ställe Jag myser i raggsockor, tittar ut på den vackra vintern och är så glad för att jag har sportlov veckan som kommer! På bilden kan ni även se min ljuvliga novemberkaktus som precis har inlett vinterns andra blomning.


Jag njöt verkligen av vintervyn jag såg från mitt fönster i eftermiddags. Jag älskar trädgården under alla årstider.



Mycket kärlek från mig till er! Stor kram!












lördag 7 februari 2009

Fira kärleken!



Igår var det 10 år sedan jag och min L träffades. Det ville vi fira med en riktigt mysig kväll. Kvällen började väldigt bra med att min älskling kom hem med mousserande vin, choklad och ett jättefint litet sjömärke. Det kommer passa så fint på vår inglasade veranda. Pannacottan stod jag för.








Min uppmaning till er alla blir idag, att slå ett extra slag för kärleken och att se dig omkring, så hittar du den överallt! Citerar en av min favortitfilmer. "You can see that love acctually...is!"

Puss och kram!